Preot Luchian Nicolae Cătălin

Preoți slujitori Decembrie 13, 2012

M-am născut în anul 1980 în orașul Hârlău, județul Iași, ambii părinți fiind de loc din satul Pârcovaci. Ulterior familia mea s-a stabilit în comuna Tomești, județul Iași.

Studiile liceale le-am făcut în perioada 1995-2000 la Seminarul Teologic ”Sf. Vasile cel Mare” din Iași, timp în care am activat și ca bibliotecar al Bibliotecii ”Sf. Daniil Sihastrul” a seminarului.

Începând cu anul 2000 am urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, din cadrul Universității ”Al. I. Cuza”, Iași. În paralel am lucrat ca și Profesor de religie la Școala ”D. D. Pătrășcanu” din Tomești între anii 2001-2003.

Din anul 2004 și până în 2006 am făcut studiile de masterat la Secția Istorică și Practică din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae”, Iași.

În anul 2005 m-am căsătorit și în același an, ca încununare a pregătirii de până atunci am fost hirotonit diacon și apoi preot pe seama Parohiei ”Sf. Ioan Botezătorul”, sat Măcărești, comuna Prisăcani, Protopopiatul Iași II. Din luna septembrie a aceluiași an sunt profesor de religie la Școala Gimnazială Prisăcani, locația Măcărești. 

În luna iulie a anului 2011 am fost transferat la Parohia ”Acoperământul Maicii Domnului”, Tomești Deal, cu încredințarea ca alături de enoriași să ridicăm un locaș de cult.